Zo af en toe, mede omdat ik veelal gewoon doorga als ik ergens last van heb, ontstaan er blessures. Hardloopblessures wel te verstaan!

Dit keer had ik last van mijn hamstring. Eigenwijs als ik ben, heb ik te ver en te lang doorgelopen nadat ik last kreeg van mijn hamstring. Ik presteerde het zelfs nog om een loopje af te maken van zo’n 7km nadat de blessure was geconstateerd. Vreselijk! Maar….dit keer heb ik ervan geleerd! ๐Ÿ‘๐Ÿป

Na ongeveer 3 maanden uit de running te zijn geweest, weet ik dat ik voorzichtiger moet zijn. ๐Ÿ˜œย Ja, soms duurt het even voordat het besef doordringt.

Nog steeds is de blessurelocatie gevoelig en moet ik oppassen met abrupte bewegingen, maar de start is er weer. ๐Ÿ˜€

Ik heb besloten om dit keer slechts 1 maal een comeback te maken. Dat houdt in dat ik mij vooral niet moet laten leiden door mijn enthousiasme maar vooral door mijn verstand. Ook ga ik voorlopig niet lopen in groepen omdat ik de neiging heb om met anderen mee te lopen. Ik moet een eigen tempo aanhouden, dat vooral gericht is op het opnieuw belasten van de spieren en pezen en niet op afstanden en snelheden.

Daarom heb ik besloten om een simpel hardloopschema te hanteren. Ik heb mij daarvoor aangemeld op de website Hardloopschema.nl. Je kan daar schema’s op maat krijgen en dat is exact wat ik nodig heb. ๐Ÿ˜˜

Zodra ik weer tenminste 5km kan lopen in een redelijk tempo, ga ik mij inschrijven voor een loopje. Ik heb er nu al zin in!!

2 Replies to “Blessureleed”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *