Het heeft heel lang geduurd, maar inmiddels heb ik weer de moed en energie gevonden om een blog te schrijven. Er is ondertussen ook best wel het een en ander gebeurd.

Kleinkinderen

Ik heb inmiddels weer twee prachtige kleinkinderen gekregen, Aras en Evi. Het zijn zulke schatjes! Samen met Buse en Nisa vormen ze een mooi stel……wat een rijkdom!

Medisch

Vorig jaar kreeg ik ineens enorme last van mijn luchtwegen. Ik had het ernstig benauwd en moest verschillende medicijnen gebruiken om nog enigszins te functioneren. Volgens de arts had ik een astmatische bronchitis als gevolg van een allergische reactie, mijn hooikoorts dus. Al met al was de zomer geen pretje en heb ik voornamelijk getracht om toch een beetje te blijven sporten zonder dat ik daarna aan het zuurstof moest.

Ook mijn schildklier nam een formaat aan dat niet meer normaal te noemen is. Na wat onderzoek blijkt dat het om een goedaardige struma gaat, maar dat er ook enkele cystes (holtes met vocht) inzitten. Omdat ik last kreeg met de luchtvoorziening, zijn die cystes inmiddels al enkele malen leeggezogen, in de hoop dat het weefsel aan elkaar plakt en zich niet meer vult met vocht. Dat is helaas niet gebeurd. Daarna volgde meer onderzoek, om te zien of een behandeling met radioactieve jodium aan kan slaan. Maar hoe meer informatie ik daarover kreeg, hoe minder interesse ik had in deze oplossing. Vooral omdat het eigenlijk geen goede oplossing is. Ik heb er nu dan ook voor gekozen om een operatie te ondergaan waarbij de schildklier in zijn geheel wordt verwijderd. Die operatie is niet geheel zonder risico, maar komt in mijn ogen als oplossing wel als beste uit de bus. Die operatie staat ergens eind april op de planning en ik ga er dan ook vanuit dat alles goed gaat en ik over een paar weken weer ongestoord mijn ding kan doen.
Ik zal jullie daarvan uiteraard op de hoogte houden!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *