Toen ik na mijn blessureleed van 2009 eindelijk weer eens het lef had gevonden om opnieuw te beginnen met hardlopen, was dat een start met veel problemen. Naast de standaard zere schenen, die inmiddels door het gebruik van de Herzog compressiekousen zo goed als zijn opgelost, had ik ook altijd last van zere kuiten. Zelfs de compressiekousen konden dit pijnlijke probleem niet volledig verhelpen.

Meestal was ik na een kort rondje wel klaar met mijn training en hield ik mijzelf voor dat ik vooral veel en lang moest trainen om ooit weer op het punt te komen waarop ik eenvoudig vijf kilometer kon lopen. Je kan jezelf uiteraard best een tijdje voor de gek houden, maar als dit maar duurt en duurt zonder dat er verbetering optreedt, ga je jezelf toch het een en ander afvragen.
Op een gegeven moment was het zelfs zo erg dat als ik ’s morgens uit bed stapte, ik ook last had van mijn kuiten. Als ik dan even op was, werd dit minder, maar de pijn was wel constant aanwezig. 🙁

Ik heb op een gegeven moment van alles geprobeerd. Ik weet nog dat ik dacht dat mijn spieren gewoon meer training nodig hadden en ik daarom maar langere afstanden ging lopen. De keren dat ik jankend aan de kant van de weg heb gestaan om mijn kuiten te rekken, zijn niet meer te tellen. Ook insmeren met zalfjes die spierpijn tegengaan, hielpen soms tijdelijk. Natuurlijk kwam uiteindelijk ook het moment van acceptatie: ik liep feitelijk gewoon standaard met zere kuiten die na een kilometer of drie, vier, nadat ze goed warm waren, eigenlijk niet echt veel pijn meer deden.

Uit informatie op een forum voor hardlopers leerde ik wat magnesium voor je lichaam kan doen. Mijn interesse was gewekt en ik begon mijn speurtocht op het internet. Er zijn namelijk zo ontzettend veel magnesiumsupplementen en in zoveel vormen (tabletten, olie, vlokken, zalf) dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Via een tip kwam ik in aanraking met Orthica 400; een magnesiumsupplement dat per tablet 400mg magnesium bevat én ook nog eens snel door het bloed wordt opgenomen.

Als je het niet probeert, werkt het zeker niet en ik had daarom dus een potje aangeschaft. Er ging direct een hele nieuwe ‘pijnvrije’ wereld voor mij open.
Een half uur nadat ik een tablet had ingenomen, voelde ik zo de pijn uit mijn kuiten verdwijnen….echt bijzonder! Wat een zaligheid….ik ging van altijd zere kuiten naar gematigd zere kuiten. Want helemaal verdwenen was de pijn nog niet.

Tot onlangs……ook weer via iemand anders vernam ik dat smeren met een magnesium zalf goed helpt en feitelijk geen kwaad kan omdat je het meerdere malen per dag mag opbrengen. Vanwege mijn eerdere goede ervaring met magnesium tabletten, ging ik op zoek naar magnesium zalf. Ik vond er een bij de gezondheidsdrogist; het heet Lucovitaal magnesium 40% forte crème. Ook dit werkte binnen een half uur.
Ik gebruik inmiddels beide supplementen dagelijks en heb geen zere kuiten meer. Eindelijk ben ik, na jaren, geheel pijnvrij in beide kuiten! 🙂

Ik was echter niet gerust op het gebruik van zoveel magnesium. Ik krijg immers ook via mijn voeding meer dan genoeg magnesium binnen. Daarom heb ik het recentelijk, ik was er toevallig toch, bij een keuringsarts eens nagevraagd. Waarom heeft mijn lichaam zo veel magnesium nodig en is dit slecht; kan het kwaad?
Hij heeft mij gelukkig gerust kunnen stellen: alhoewel het schijnbaar bijzonder is dat iemand direct profijt heeft van het gebruik van extra magnesium, is hij van mening dat het niet schadelijk is voor mijn lichaam. Om zeker te zijn, kan ik het eens laten meten, maar gezien mijn verhaal, gaat hij ervan uit dat ik nu voldoende magnesium binnen krijg om mijn lichaam ‘tevreden’ te houden.
Hoe blij kan je zijn! 🙂

 

2 Replies to “Magnesium”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *