Zoals ik al eerder heb gemeld, is in april 2019 mijn schildklier verwijderd.

In het begin voelde ik mij prima en was ik blij dat ik weer voldoende lucht binnen kreeg. Maar na enige tijd voelde ik mij niet meer fit. Ik kon alleen niet exact aangeven wat nu het probleem was. Ik was moe en voelde me gewoon niet in orde. Een soort van algehele malaise eigenlijk en ik slikte daarom extra voedingssupplementen, zoals onder andere vitamine C om de opname van ijzer te bevorderen.

Maar hoe ik ook mijn best deed, het werd er niet beter op. Intensiever sporten leverde alleen maar extra vermoeidheid op en extra rust leverde alleen maar een toename van mijn gewicht op. Ik werd er hopeloos van! Omdat ik niet beter wist, schreef ik deze klachten eigenlijk gewoon toe aan de overgang, maar uiteindelijk bleek dat niet het geval te zijn.

Een kleine zes weken terug was mijn voorraad medicatie op. Ik had namelijk voor een jaar vooruit gekregen en daarom meldde ik mij bij de huisarts voor een herhalingsrecept. Zekerheidshalve wilde de dokter even mijn bloed laten controleren. De volgende dag hadden wij weer contact voor de uitslag en die was verrassend!

Het bleek dat mijn medicatie te laag was ingeschat, waardoor mijn schildklier dus te traag werkte. Ik heb daarom 13 micogram medicatie per dag extra gekregen. Voor je gevoel is 13 microgram echt helemaal niets. Maar na twee dagen merkte ik al een enorm verschil. Ik voelde mij een stuk beter en niet meer zo opgeblazen. Binnenkort mag ik nog even langs de huisarts voor een bloedcontrole maar eigenlijk verwacht ik dat alles inmiddels in orde is.
Heel bijzonder hoe een kleine hoeveelheid medicatie het verschil kan maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *