Ik merkte al enige tijd dat mijn lijf niet zo soepel meer was. In een ver grijs verleden was ik wellicht lenig maar al jaren voelt het eerder zoals mijn fysio het allervriendelijkst omschreef: “het lijkt wel alsof ik een blok beton in beweging moet brengen”. ­čśů

wat te doen….

De beste oplossing die ik kon bedenken, was starten met yoga. Maar dat was nogal een ding…
Als ik namelijk aan sporten denk, dan denk ik aan actie, zweet, hoge hartslag, zwaar ademen en uitgeput raken. Yoga heeft dat niet…..yoga is relaxed, easy, langzaam en met gevoel. Bovendien, ik heb al ooit eens een yogales bijgewoond. De eerste 10 minuten werd er een beetje gerekt en gestrekt, vervolgens deden we een half uur enkele oefeningen om vervolgens nog eens 20 minuten niets te doen. Dat was dus niet duidelijk zo’n succes! Ik had last van een drempel, en wel een hele hoge!!┬áVandaar dat het nog ongeveer drie jaar heeft geduurd voordat ik besloot om de grote stap te zetten en mij aan te melden voor een yogales.

Yogavorm

Ik begon met Poweryoga, een yogavorm die zich vooral richt op het lichamelijke en minder op het geestelijke aspect. Al direct na de eerste les merkte ik dat dit goed was voor mijn lijf; ik voelde mij er beter door. Leuk vond ik het (nog) niet, maar omdat ik mij er beter door voelde, bleef ik wel teruggaan. Na een aantal lessen besloot ik ook om eens een andere yogales te proberen. Dit werd Dynamic flow yoga, ook een dynamische yogavorm waarbij je beweegt op het ritme van je ademhaling.

Benodigd

Ik kwam er al snel achter dat het hebben van een een eigen yogamatje wel noodzakelijk is als je waarde hecht aan hygi├źne. Die dingen uit de sportschool worden immers door iedereen gebruikt en de een zweet nog harder dan de ander. Ik vond een hele mooie yogamat in ‘bohemian style’ met bloemen en veren erop; dat geeft mij telkens weer een blij gevoel!

Inmiddels ben ik al een paar maanden bezig (niet eens intensief) en constateer een enorme verbetering. Ik durf al bijna te zeggen dat ik soepel word. ­čśü
Bovendien probeer ik echt wekelijks de lessen te volgen. En, ook al vind ik het nog steeds niet echt leuk, ik merk wel dat mijn lichaam er baat bij heeft.
Misschien komt dat leuk vinden nog………ooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *