activiteiten,  reizen,  wandelen

Het Pieterpad, de eerste 2 etappes

Zoals al eerder gemeld, heeft ons wandelclubje mij geïnspireerd tot enthousiaste plannen. Ik wil namelijk heel graag het Pieterpad lopen; uiteraard van start tot eind, dus vanaf Pieterburen tot aan Sint Pietersberg.
Afgelopen weekend, zaterdag 16 en zondag 17 juli jl., was het dan eindelijk tijd om de eerste twee etappes te volbrengen. We, Dineke, Jan, Marjolijn en ik, vertrokken op zaterdagmorgen met zijn vieren rond de klok van tien uur uit Voorburg.  We hadden besloten dat reizen met de auto praktischer, maar vooral ook veel voordeliger was. Voor de nacht hadden we een trekkershut gereserveerd op camping Marenland Recreatie in Winsum.

De eerste etappe is niet zo lang, de afstand is ca. 10 à 11 kilometer en loopt vanaf Pieterburen naar Winsum. We hadden dus ruim de tijd om vanuit Voorburg in Pieterburen te komen. Nadat we eerst de auto en onze spullen hadden geïnstalleerd op de camping, vertrokken we met de bus vanuit Winsum naar Pieterburen om daar de wandeling te starten.

Verschillende mensen maken melding van een saaie route vanaf Pieterburen tot aan Groningen. Ik ben het daar echt niet mee eens. Groningen is prachtig en de variatie aan wandelpaden maakt het juist erg aantrekkelijk. Ook is de gemoedelijk- en vriendelijkheid van de lokale bevolking het vermelden waard. Meerdere malen hebben wij te horen gekregen dat ‘als je haast hebt, je niet in Groningen moet zijn’. Uiteraard is dat voor ons ‘stadsmensen’ wel even wennen. 🙂

Na de wandeling en aangekomen in Winsum sloten we dag af op het terras van restaurant ‘Jongens uit de buurt’ op Marenland. We dronken een lekker biertje en genoten van een heerlijke maaltijd. Het diner, ontbijt en lunch waren reuze en bijzonder smaakvol! In Groningen zijn ze blijkbaar gewend aan hongerige mensen! 🙂

Op de tweede dag liepen we van Winsum naar Groningen. Op de open stukken was het best warm, maar we genoten volop van de natuur, de omgeving en de mensen om ons heen. Eenmaal aangekomen in Groningen hebben we daar het boemeltreintje naar Winsum gepakt. In Winsum hebben we lekker een terrasje gepakt, goed gedronken en gegeten voordat we weer terugreden naar Voorburg. Uiteindelijk waren we op zondagavond rond acht/negen uur weer thuis; dat viel gelukkig niet tegen.

Ik heb enorm genoten van dit wandelweekend. Het weer was prachtig en het gezelschap aangenaam. Groningen heb ik in mijn hart gesloten; ik ga snel nog eens terug. Ook ben ik enorm nieuwsgierig naar de rest van het Pieterpad. Ik kan niet wachten om aan de volgende etappes te beginnen.

Geef een reactie