algemeen

GoPro Hero 10

Ik wil al sinds enkele jaren een GoPro, want een goede action camera is toch bijzonder leuk speelgoed. Maar omdat ik de camera best prijzig vind en twijfelde aan het nut van een GoPro, had ik de aankoop steeds maar uitgesteld. Het bleef echter “kriebelen” en daarom heb ik vorig jaar eerst maar eens een goedkopere action camera gekocht

Bij het cameraatje zat uiteraard ook een onderwaterhuis en ik heb er lekker mee kunnen duiken. Ook andere activiteiten zoals fietsen en kajakken gaven geen problemen. Natuurlijk zijn de mogelijkheden op die camera iets beperkter dan de opties op een GoPro, maar het gaf toch een goed idee van de werking, het nut en het plezier van de camera. Ook het bewerken van de filmpjes na afloop van de activiteit nam toen best wat tijd in beslag. Het was immers een kwestie van plakken, knippen en dit dan meerdere keren herhalen.

Maar laatst heb ik dan eindelijk besloten een GoPro camera aan te schaffen! Na wat rondspeuren op het internet werd al snel duidelijk dat de 10e versie (de recentste) toch wel de meeste voordelen heeft. De GoPro heeft vanaf versie 9 een enorme boost gekregen, maar versie 10 ging daar nog eens flink overheen. De keuze was dus snel gemaakt!

Gelukkig heb ik nog wat accessoires van de andere action camera die ook op de GoPro passen. Blijkbaar zijn de maten universeel, wat dus lekker handig is! Ook kreeg ik voor mijn verjaardag van mijn kinderen een GoPro onderwaterhuis en een harnas. Het onderwaterhuis maakt filmen onderwater dieper dan 10 meter mogelijk. Het harnas kan goed gebruikt worden bij bijvoorbeeld fietsen, skeeleren of skiën.

Ook het gebruik van de bijbehorende app, GoPro Quik, is super eenvoudig. Het mooiste is dat de app uit stukjes film fragmenten selecteert en daar dan vervolgens een leuke compilatie met muziek van maakt. Een filmpje samenstellen, is nog nooit zo eenvoudig geweest! 🙂

Ik ben echt heel blij met mijn aankoop. Wel zal het onder de knie krijgen van alle mogelijkheden qua instellingen nog een flinke klus worden. De opties voor fotograferen en filmen zijn namelijk legio.

 

 

Geef een reactie