activiteiten,  wandelen

Strabrechtse heide

Voor afgelopen zondag hadden we (Frank, Jan, Linn en ikzelf) een wandeling gepland op de Strabrechtse heide. De heide staat namelijk prachtig in bloei. Om half tien vertrokken we uit Voorburg. De rit duurde toch nog zo’n anderhalf uur. Op de plaats van bestemming de auto geparkeerd en de wandelschoenen aangetrokken.
De route was ongeveer 24km. Strabrechtse heide

Wat opvalt, is in ieder geval de grootte van het gebied. Ook loop je vanuit het bos zo de heide op. Natuurlijk was het relatief druk; het was eindelijk weer eens mooi weer. We zijn veel fietsers en enkele wandelaars tegengekomen. Maar het is er echt prachtig! Wel startten we helaas op een pad dat flink begroeid was met brandnetels. Dat vond ik minder prettig omdat ik de enige was met een korte broek……..gelukkig kent Frank de juiste plantjes om de ellende te verhelpen!

Redelijk aan het begin van de wandeltocht (rond de 8km) was er ook een restaurantje waar we even konden zitten. De keuken was helaas dicht vanwege personeelsgebrek, maar de appeltaart smaakte heel goed. 🙂

VlonderpadSchotse hooglandersWe hielden lekker de pas erin en hebben onderweg veel mooie dingen gezien. Er was zelfs een vlonderpad dat we ook nog even hebben afgelopen; gewoon omdat het leuk is om te doen. Er liepen ook een flink aantal Schotse hooglanders; wat een prachtige beesten zijn dat toch.

 

Aan het eind van de middag kwamen we weer bij de auto aan. Daarna gingen we natuurlijk op zoek naar een restaurantje voor een goede maaltijd. We reden naar het centrum van Geldrop en vonden een gezellig plein met meer dan genoeg restaurantjes om uit te kiezen.  Het was er gezellig druk, maar we vonden snel een mooi plekje. Frank ging voor de pasta met gamba’s, Jan wilde een lekkere hamburger en Linn en ik kozen de vegaburger (uiteraard ‘home made’). Dat was een hele goede keuze; we hebben heerlijk gegeten!

We kijken terug op een heerlijke mooie en gezellige dag op de Strabrechtse heide. We hebben ervan genoten en het was de wat langere rit meer dan waard!

Geef een reactie