algemeen,  hardlopen,  loopevenement

NN Marathon Rotterdam 2017

In de strijd naar het vereenvoudigen van alle te lopen kilometers hadden mijn dochter en ik het plan opgevat om de 1/4 marathon van Rotterdam te lopen. Het bleek echter al snel dat dit evenement reeds was uitverkocht en dat deelname hieraan aan onze neus voorbij ging.

Gelukkig zijn er altijd mensen die zich inschrijven en dan onverhoopt om de een of andere reden niet kunnen.vWij konden dit keer twee tickets overnemen van Anna en Harry. De organisatie had aangegeven dat alle deelnemers na overschrijving van het startnummer in de laatste week voor het evenement het startbewijs in de mail zouden krijgen. Ook Anna had aangegeven dat als zij iets zou ontvangen, ze het direct aan mij door zou sturen. Hoewel het anders ging dan door de organisatie toegezegd, waren wij erg blij toen Anna donderdagavond de startbewijzen doorstuurde.

Omdat er ook een hele Expo was, besloten wij om zaterdag de startnummers vast op te halen. Het sfeertje daar was super! Den Haag kan nog wel een voorbeeld nemen aan alle ondernemers die meewerken om het hele evenement naar een hoger niveau te tillen. Er waren op de Expo zoveel artikelen te koop: energierepen en gelletjes, kleding, schoenen, accessoires, compressiekousen, sportbrillen en nog veel meer. Natuurlijk kreeg je bij directe aanschaf op de Expo ook alles met flinke kortingen. Als permanente en blije gebruiker van Herzog Pro compressietubes was ik verheugd om te zien dat deze nu โ‚ฌ 10 goedkoper waren dan normaal. Gelijk dus maar een nieuw kleurtje aan de collectie toegevoegd. ๐Ÿ™‚

Er was ook een stand waar ze Julbo sportbrillen verkochten. Ik heb ooit eens een fijne bril gehad van Julbo en ook mijn skibril is van hetzelfde merk. Ik wil er al een tijdje graag een met meekleurende glazen, maar dan wel een met lichte glazen in plaats van de zwarte die ik de laatste jaren gebruik. Natuurlijk gelijk een beetje rondneuzen en passen en al snel had ik er een gevonden die mij als gegoten zat. Met 15% korting blijft de aanschaf prijzig maar heb je wel gelijk een flinke korting te pakken. Het was dus een duur dagje Rotterdam…..en dat alleen om vast een startbewijs op te halen. ๐Ÿ™‚

Maar dat was gisteren; vandaag moest er gelopen worden!

De start was om 10:00 uur, dus gingen we al vroeg op pad. Geweldig om te zien dat de hele metro gevuld was met lopers en hun supporters. In Rotterdam was het enorm druk; wat een mensenmassa. Helaas was het een en ander niet helemaal goed duidelijk aangegeven, dus moesten we even zoeken naar de juiste kleedruimte. Ook waren er geen extra prullenbakken geplaatst. Respect voor de mannen van de gemeentereiniging die vanmiddag nog aan de bak moesten om de stad weer toonbaar te maken. Het was nog best fris vanmorgen en in mijn korte broek en top had ik het aardig koud. We moesten nog een flink eind naar de start lopen, dus daardoor werd je toch weer een beetje warm. In de mensenmassa aan de start was de kou snel verdwenen.

Anna en Harry hadden ingeschreven op een eindtijd van 1 uur. Wij waren een beetje bang dat wij daardoor de hele tijd links en rechts ingehaald zouden worden, maar daar was echter geen sprake van. Omdat het zรณ druk was, was er eigenlijk geen doorkomen aan. De eerste 5km hebben we gewoon een intervaltraining gelopen om maar een beetje ruimte te zoeken om te kunnen lopen. Na de 5km werd het iets beter, maar tot aan de finish hebben we zigzaggend om mensen heen gerend. Al met al een nette tijd gelopen op een bijzonder druk maar sfeervol evenement.

Bedankt Rotterdam voor een hele leuke dag!

 

Geef een reactie