activiteiten,  hardlopen,  loopevenement

NN CPC Loop Den Haag

Op zondag 12 maart jl. was het dan eindelijk zover, mijn revanche op de CPC Loop!

In 2009 had ik ook al eens aan dit evenement meegedaan. Ik was toen in november 2008 begonnen met trainen, had daarvoor nog niet echt afstanden gelopen en ik zou slechts de 5km lopen. Door omstandigheden werd het de 10km en afhaken, was geen optie. Drie weken voor het evenement had ik overbelaste schenen (shin splints) en ontving ik het advies om niet te lopen. Opgeven is geen optie, dus ben ik, eigenwijs als ik ben, toch gegaan. Na 7km was het toen gedaan; ik had enorme pijn in mijn schenen maar heb de CPC wel uit kunnen lopen. Het resultaat was dat ik ongeveer twee jaar niet meer heb gelopen. Nadat ik Herzog Pro compressiekousen had aangeschaft, veranderde dit. Wat een geweldige uitvinding!

Maar die CPC Loop stond natuurlijk nog steeds op mijn lijst. Ik moest en zou deze nogmaals lopen, en dan vooral blessurevrij en met plezier.

Samen met mijn dochter Kady en schoonzoon Menno stond ik uiteindelijk aan de start. We waren er zo goed als klaar voor, het moest maar gebeuren. De start verliep traag en toen we uiteindelijk aan de beurt waren, stondenwe na 500 meter alweer stil. De koplopers uit de eerste startgroep kwamen eraan. Dit zorgde in totaal voor een oponthoud van een minuut of 3 à 4. Het was weliswaar irritant maar het maakte voor ons geen verschil. Wij zijn geen snelle lopers en doen het echt voor onze lol. Wij genoten vooral van de sfeer en het prachtige weer.

Het hele evenement is een groot feestje. De organisatie is goed en de vele vrijwilligers vriendelijk en gezellig. Ook heb ik bewondering voor alle supportersaan de zijlijn. Ik vind het zo knap dat deze mensen er zo’n lange tijd staan en alle lopers aanmoedigen. Het geeft echt een extra boost en net dat beetje meer motivatie om door te gaan. Met deze informatie in het achterhoofd, zeg ik nu……misschien doe ik zelfs volgend jaar ook weer mee. 🙂

Geef een reactie