hardlopen,  loopevenement

Duindigtcross

Het eerste loopevenement van 2017 is een crossloop, namelijk de Duindigtcross. Het is zondag 22 januari, redelijk koud en de grond hard vanwege de vorst. Maar al met al is het lekker weer en mogen we niet klagen. Bovendien lopen we maar 5km, dus is het leed te overzien.Is het jullie overigens al eens opgevallen dat hardlopers echte bikkels zijn? Met temperaturen die maar net boven de nul-grens uitkomen, staan zij zich al fanatiek op te warmen in shorts en singlets……….helden zijn het! Dat doe ik dus niet; ik ben op zijn minst wel voorzien van een lange (winter)tight en een shirt met lange mouwen.

Vlak na de start verschijnt de eerste ‘heuvel’; lekker steil en een echte kuitenbijter. Omdat ik eigenlijk altijd last heb van mijn kuiten werd ik hier niet echt vrolijk van. Maar natuurlijk kan alles altijd erger; want na de steile heuvel van bestrating, kwam er nog zo’n helling van los zand……echt vreselijk! Op dat moment waren we (mijn dochter Kady en ik) zó blij dat we hadden ingeschreven voor slechts 5km. Anders hadden we dat rondje twee keer moeten lopen.

Na die twee hellingen viel het allemaal mee. Het ging wel een beetje op en neer, maar dat was goed te doen. Waar je natuurlijk wel goed voor op moet letten, zijn de boomwortels die uitsteken en de takken die op de grond liggen. Voor je het weet, verzwik je een voet. Dat is mij zelfs gelukt in een bevroren modderpoel, waar de paarden op een eerder moment hadden rondgelopen. Het deed even pijn, maar gelukkig had ik geen schade.
Aan het eind van de wedstrijd kwamen we de renbaan op. Dat liep best zwaar, maar gelukkig was het slechts driekwart ronde. Bij de finish werden we opgewacht door vrijwilligers die ons een medaille en een bidon overhandigden. Ik wilde al gaan drinken, maar hij was leeg……..wel een leuk aandenken natuurlijk!

Het is overigens een hele leuke ervaring om een beetje in een bos te rennen. De ondergrond is aangenamer om op te lopen dan bestrating of asfalt en de omgeving is al helemaal beter. Een echte aanrader dus! Als ik Kady weer zo gek krijg, doen we volgende keer ook weer mee!

 

Geef een reactie