activiteiten,  reizen,  wandelen

Wandelweekend Pasen

Uit een buurtapp is er een WhatsApp groep ontstaan. Die groep bestaat uit een aantal mensen die op regelmatige basis activiteiten met elkaar ondernemen. In de coronatijd was dat vooral koffiedrinken of wandelen; de keuze was immers beperkt.:-

Één enthousiasteling uit die groep besloot om tijdens het Paasweekend een tweetal flinke wandelingen te organiseren, inclusief een overnachting. Er waren vijf personen die hier interesse in hadden. We zijn uiteindelijk met Amelia, Dineke, Eva, Jan, Linn en ondergetekende op pad gegaanWe vertrokken op zondag 1e Paasdag vanaf Den Haag Centraal station naar station Oosterbeek. Van daaruit liepen we over zo’n 20km naar het Natuurvriendenhuis De Bosbeek. Arme Jan was echter onderweg helaas zijn jas, waar zijn portemonnee inzat, verloren. Naast de stress gaf het ook natuurlijk ook een hoop gedoe. Jan en Linn konden gelukkig een fiets lenen en zijn op pad gegaan om te zien of er nog iets te vinden was. Amelia bleef in het huis om zelf een maaltijd te bereiden en Eva, Dineke en ik gingen op weg naar het Pannenkoekenhuis in de buurt voor een heerlijke pannenkoek. Ik nam er een met mozzarella, cherrytomaatjes en pesto……hij was echt zalig!

Later bleek dat Linn en Jan onderweg ook waren gestopt bij het Pannenkoekenhuis en zichzelf ook verwend hadden. Jan had zijn jas helaas niet meer gevonden, maar later bleek dat hij toch terecht was. Iemand had hem gevonden en ergens afgegeven. Jan moet er nu alleen nog voor zorgen dat hij weer in Den Haag komt.

Na een goede nachtrust en ontbijt gingen we op 2e Paasdag weer vol goede moed op pad. Het weer was zelfs nog beter dan zondag; de zon scheen volop en de temperatuur was aangenaam. Niet te warm, niet te koud; gewoon perfect wandelweer!

Natuurlijk waren we op een gegeven moment ergens van de route afgeweken. Met zoveel mensen in een groep ben je soms meer aan het kletsen dan dat je oplet. Dat foutje kostte ons een correctie van ongeveer 5km. 🙂

Het einddoel van die dag zou Lunteren zijn. Maar doordat we al extra hadden gelopen én een aantal mensen last hadden van heupen, voeten of benen, besloten we uiteindelijk dat Ede het eindstation zou worden.

Na 25km wandelen met voldoende rustpauzes en goede gesprekken, kwamen we aan op station Ede-Wageningen. Daar namen we de trein terug naar Den Haag Centraal station en tegen half zeven in de avond opende ik weer de voordeur van mijn woning.

Het was een geslaagd weekend! Ik heb intens genoten van de natuur, de rust, het mooie weer en van het gevarieerde gezelschap. Ik ben benieuwd waar onze volgende wandeling naartoe gaat. Het Pieterpad staat bij mij in ieder geval bovenaan het lijstje!

Geef een reactie